گستره پستی و بلندیها و خرابههای شهر قدیمی حریره حدود ۱۲۰ هکتار وسعت دارد. این وسعت بازگو کننده این مطلب است که روزگاری شهری بزرگ و آباد در این منطقه وجود داشته و جمعیت کثیری را در خود جای میداده است.
دوران طلایی شهر حریره کیش از سال ۳۶۷ تا ۹۱۲ هجری قمری بودهاست. آن چه امروزه از این شهر بر جای مانده حجمی از معماری شهری است.
اما کمتر و به ندرت تاقها و پوششها و سقفهای سالمی بر جای مانده است جز در پارهای موارد که پوششهای تاقی شکل سنگی از گزند تخریب در امان ماندهاند.
حریره از جاذبههای کمنظیر جزیره کیش است که روزگاری بندر مهم و مرکز ارتباطی میان هند و چین با ایران و اروپا بوده و امروزه بقایای آن بصورت پشتههای خاکی بزرگ بجا مانده است. [شهری شگفت انگیز در اعماق جزیره]
این شهر در حال حاضر به صورت پشتههای بزرگی از بناهای سنگی از ملاط ساروج وگچ دیده میشود و پهنه آثار آن 3 کیلومتر در یک کیلومتر تخمین زده میشود.
با کاوشهای باستانشناسان، مجموعههای خانه اعیانی، حمام و محدوده صنعتی و مسجد آن برای بازدید گردشگران مهیا شده است. [آشنایی با جاذبههای گردشگری جزیره کیش]
بقایای شهر حریره در امتداد ساختمانهای بندرگاه و دفاتر آن، قابل رویت است. طبق نظر سازمان میراث فرهنگی، شهر حریره 800 سال قدمت دارد.
بندر شهر تاریخی حریره، یک شهر یکپارچه و متمرکز با معماری برونگرا بوده و از معماری دفاعی و درونگرای دیگر شهرهای تاریخی ایران در آن نشانی نیست.
انتخاب این بخش از جزیره برای ایجاد شهر حریره طبیعیترین و معقولترین انتخاب بوده است. [آشنایی با تاریخچه جزیره کیش]
به این دلیل که ساحل صخرهای مرتفع آن از سطح دریا تقریبا 10 متر بلندتر است و وجود 3 خلیج و دماغه که نقش بندرگاه طبیعی دارد و همچنین دریای نسبتاً آرامتری از دیگر کرانهها و سواحل جزیره خود عامل شکلیری شهر در ساحل شمالی شده است.